Wat is SEO? En hoe zet ik SEO in om mijn bedrijf te laten groeien? Het hebben van een mooie website is leuk, maar zonder bezoekers op uw website zinloos. Als ondernemer moet u opvallen. Bezoekers moeten op uw website terecht zien te komen. Het wordt steeds belangrijker om goed gevonden te worden in Google. Maar hoe werkt dat nu precies? Eigenlijk is dat heel eenvoudig.

Google is uitgegroeid tot een begrip. “Googelen” is zelfs een werkwoord geworden. Google wil dit vast houden en zijn marktpositie niet kwijtraken. Daarom is het voor Google belangrijk om altijd een zo relevant mogelijk antwoord te geven op een vraag die men stelt. Als u beter gevonden wilt worden, dient u dus het meest relevante aanbod te bieden aan Google op bepaalde zoekwoorden. Maar terug naar de basis.

Wat is SEO?

SEO is een afkorting en staat voor Search Engine Optimalisation, in het Nederlands vertaald naar Zoekmachine Optimalisatie. Binnen een SEO traject wordt uw website dus op alle vlakken geoptimaliseerd om de vindbaarheid van uw website te verhogen.

Hoe werkt SEO?

Hoe werkt SEO? En hoe zorgt u er voor dat uw website hoger in Google komt? Om de relevantie van een website op een zoekopdracht te beoordelen, maakt Google gebruik van wel honderden factoren. Deze factoren bepalen tot in hoeverre uw website relevant genoeg is om deze hoog in Google te plaatsen. Hoe relevanter uw website is, hoe hoger u in Google komt. Binnen een zoekmachine optimalisatie maken wij uw website dus zo relevant mogelijk voor Google. De content van uw website is hierbij van een hele grote betekenis. Stel: u verkoopt riemen in een webshop, Dan is het belangrijk dat u bovenaan in Google staat als u zoekt op “riemen”. Dit kan gerealiseerd worden door een zo relevant mogelijke pagina in te richten. Om uw website voor Google zo relevant mogelijk te maken, is in grote lijnen afhankelijk van drie factoren:

  • Techniek: Voldoet uw website aan alle technische criteria? Is uw website veilig? Ziet de website er netjes uit? Is de website overzichtelijk? Is de website mobielvriendelijk?
  • Content: Is uw website inhoud relevant? Biedt u antwoord op de vragen die uw website bezoeker kan hebben? Komen de zoekwoorden terug in uw teksten?
  • Autoriteit: Hoeveel interne en uitgaande links heeft u op uw website? Hoe relevant zijn de links die naar uw website verwijzen?

Verschillende SEO vormen

Google kent inmiddels meerdere vormen. De tijd dat men op internet iets zocht vanaf een vaste computer is voorbij. We gebruiken tablets, mobiele telefoons en zelfs slimme speakers om ons te laten informeren. Al deze diverse zoekvormen, zorgen ook een unieke en verschillende SEO vormen. Zo zorgt een lokale SEO voor een lokale optimalisatie op lokaal gerelateerde zoekwoorden. Maar ook het gebruik van smart home apparatuur zorgt er voor dat het tegenwoordig steeds belangrijker is om uw SEO Voice Search goed op orde te hebben. Staart u zich dus niet alleen blind op het inrichten van een traditionele website gericht op de traditionele zoekopdrachten van een vaste computer.

SEO in de praktijk

Inmiddels hebben we al voor vele bedrijven de vindbaarheid mogen verhogen door middel van een SEO optimalisatie! Benieuwd naar wat SEO in de praktijk voor uw organisatie kan betekenen? Vraag vandaag nog een gratis SEO scan aan, dan onderzoeken wij waar uw online kansen liggen. Vul onderstaand formulier in en ontvang direct een advies op maat voor uw organisatie!

Vraag een gratis SEO scan aan!