Er is al veel over gesuggereerd, maar deze week werd het nieuws dan officieel bevestigd. Dit weekend maakte Google op haar blog bekend dat de mobiele versie van Google ook gaat aantonen welke website wel en niet goed leesbaar zijn op smartphones.

De laatste maanden werd er al veel over gesuggereerd. Websites die geschikt zijn voor smartphones zouden hoger in Google komen, dan websites die dat niet zijn. Of dat nu werkelijk het geval is, daar is Google nogal schimmig over. Wel maakte Google dit weekend bekend, dat er wel degelijk onderscheid in gemaakt gaat worden. Alle mobiele gebruikers van de zoekmachine Google krijgen namelijk vooraf te zien of een website wel of niet goed leesbaar is op smartphones. In de zoekresultaten wordt een label opgenomen met de tekst “mobile-friendly”.

Op de blog van Google geven zij aan dat het frustrerend is voor gebruikers als zij op een link klikken en hier vervolgens een website op zien die moeilijk leesbaar is. Google heeft ook bekend gemaakt welke richtlijnen er gelden om bestempeld te worden als mobielvriendelijk. Websites die gebruik maken van software die niet wordt ondersteund door mobiele apparaten krijgen het label niet. Hierbij kunt u denken aan websites die functioneren met Flash. Ook heeft Google aangegeven dat de teksten goed leesbaar moeten zijn, zonder dat men hoeft in te zoomen. Ook moet er voldoende ruimte zitten tussen links, dit zodat mensen minder snel op de verkeerde links klikken.

Met deze nieuwe ontwikkeling wordt het dus nog belangrijker dat uw website mobielvriendelijk is. Is uw website nog niet mobielvriendelijk? Dan zijn daar verschillende oplossingen voor. U kunt er voor kiezen om uw website “responsive” te laten maken. In dit geval wordt uw website opgeschaald naar alle mogelijke apparaten. Ook is het mogelijk om alsnog een mobiele website te laten maken. Deze mobiele website voldoet dan volledig aan alle criteria van Google. Dit is een website die dan naast uw reguliere website komt te staan en voor alle mobiele gebruikers wordt toegepast.

De komende weken zal Google het label op alle wereldwijde varianten van haar zoekmachine door voeren. Bent u benieuwd of u klaar bent voor deze nieuwe update van Google? Wij controleren graag of u klaar bent voor deze nieuwe stap van Google! Neem hiervoor gerust eens vrijblijvend contact met ons op.