Een website of webshop die goed wordt gevonden is onmisbaar. Het kopen van producten of het afnemen van diensten gaat steeds vaker online. Als deze diensten en producten niet online afgenomen worden, dan vindt de oriëntatie hierover wel online plaats. Maar hoe zorgt u ervoor dat u door deze potentiële klanten goed gevonden wordt? In deze blog delen we wat praktische tips om uw website direct beter gevonden te laten worden.

Tip 1: Denk niet te veel aan Google!

De eerste tip is ook direct de belangrijkste. Denk niet te veel aan Google bij het inrichten van uw website. Bij het optimaliseren van uw website is het vooral belangrijk om niet te veel aan Google of de richtlijnen van Google te denken. Google waardeert kwalitatieve websites. Als uw website voor bezoekers perfect is, zal deze automatisch beter gevonden worden. Verspil dus geen tijd en energie om de website voor Google perfect te maken, maar maak hem perfect voor uw website bezoekers. Dan volgt de waardering vanuit Google vanzelf.

Tip 2: Verbeter de techniek!

Zorg voor een website die technisch in perfecte staat is. Hoe ziet uw website er bijvoorbeeld uit op een mobiele telefoon? Is uw website al voorzien van een SSL certificaat? Hoe snel is de laadsnelheid van uw website? Hoe overzichtelijk is de indeling van uw website? Deze punten zorgen niet alleen voor een betere gebruikerservaring van uw website bezoekers, maar worden door Google ook meegenomen in de waardering van de website.

Tip 3: Verbeter de content!

Maak uw website leuk en interactief met wervende website teksten. Denk bij het maken van creatieve website teksten aan overzichtelijke teksten. Denk hierbij aan titels en tussenkoppen. Maar zorg ook dat de website teksten perfect aansluiten op uw doelgroep. Wie wilt u bereiken? Zijn het kinderen, ondernemers of starters op de woningmarkt? Denk goed na over bijvoorbeeld of u gaat schrijven in de u-vorm of je-vorm. En hoe technisch gaat u uw teksten maken? Probeer de website teksten ook niet te technisch te maken. Als iemand op zoek is naar een “APK keuring“, dan zit uw doelgroep niet te wachten op veel inhoudelijke informatie over zo’n keuring. Uw doelgroep wil vooral weten waarom men voor u moet kiezen. Probeer dus elke website tekst altijd te richten op de hoofdvraag: Waarom moet men voor u kiezen en niet voor een concurrent? Vaak wordt bij het verbeteren van content niet gedacht aan de ‘meta omschrijving’. Dit is de tekst die in Google zichtbaar is bij het zoekresultaat. Zorg ook hier voor wervende teksten, zodat uw doelgroep al direct in Google ziet waarom men voor u moet kiezen.

Tip 4: Verzamel (kwalitatieve!) links!

Deel uw website op zoveel mogelijk kwalitatieve websites. Denk hierbij aan bijvoorbeeld online bedrijvengidsen. Ook advertorials op relevante nieuwswebsites kunnen hierbij helpen. Ook het plaatsen van links op Startpagina’s helpt nog steeds om uw website hoger in Google te krijgen.

Tip 5: Blijf up-to-date!

Het lijkt vanzelfsprekend, maar toch komen we vandaag de dag nog vaak websites tegen die niet up-to-date zijn. Een nieuwspagina waarvan het laatste nieuwsbericht uit 2017 is. Dit is een afknapper: voor website bezoekers, maar ook zeker voor Google! Zorg voor een website die up-to-date is. Doe dit door het gebruiken van dynamische inhoud. Dit kan door middel van een blog/nieuwspagina, maar ook het plaatsen van projecten in een portfolio of klantervaringen kunnen hieraan bijdragen. Op deze manier zien zowel uw website bezoekers als Google dat uw website wordt bijgehouden en alle informatie dus nog accuraat is.

Zet een SEO specialist aan het werk!

Onze SEO tips zorgen voor een goede basis voor uw website, maar het uitvoeren van SEO is zeer specialistisch werk. Wilt u ervoor zorgen dat uw website op alle relevante zoekwoorden bovenaan in Google komt? Schakel dan een ervaren SEO specialist in. Online marketing bureau HV Media is zo’n SEO specialist die u kan ondersteunen om uw website beter gevonden te laten worden. We beginnen bij een SEO optimalisatie met een grondig vooronderzoek. Dit vooronderzoek bestaat met name uit:

  • Zoekwoorden onderzoek: dit is een overzicht van relevante zoekwoorden. Wij onderzoeken op welke zoekwoorden uw doelgroep zoekt, hoe vaak hier per maand op wordt gezocht en hoe hoog u op dit moment in Google staat op deze relevante zoekwoorden.
  • Concurrentie analyse: welke partijen staan op dit moment hoog in Google op deze relevante zoekwoorden? En wat hebben zij beter gedaan dan u?
  • Website analyse: welke zaken zijn er op dit moment nog niet conform de richtlijnen van Google?

Meer weten?

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een gratis SEO scan aan en laat u informeren over de online marketing kansen voor uw bedrijf. Vul onderstaand formulier in en ontvang een gratis SEO scan!

Direct een GRATIS SEO scan ontvangen?

Vul onderstaand formulier volledig in en ontvang direct uw gratis SEO scan per e-mail!