We zien het steeds vaker. Een slimme speaker die als een persoonlijke assistent functioneert. Ideaal om van uw woning een “smart home” te maken, maar deze slimme speaker krijgt ook steeds vaker vragen van zijn gebruikers. “Waar is de dichtstbijzijnde bouwmarkt?”, of “Welke bouwmarkt is er op dit moment open?”. Als ondernemer is het dus belangrijk dat u niet alleen goed gevonden wordt in de normale zoekresultaten van Google, maar dat u ook gevonden wordt door deze slimme spraakgestuurde apparaten. Men noemt dit: Voice Search. De huidige ontwikkelingen rond Voice Search gaan hard en daarom is het belangrijk om hier nu op in te spelen.

Hoe werkt SEO Voice Search voor uw website?

Met de komst van de Nederlandstalige Google Nest, is Nederland klaar voor de online revolutie van Voice Search. Voice Search biedt de mogelijkheid om nog sneller uw antwoord op de vraag te vinden of een bepaald product te vinden. Met het inrichten van uw website, kunt u slim op deze nieuwe ontwikkeling inspelen. Ging men voorheen op zoek naar het dichtsbijzijnde internetbureau in de regio Den Bosch, dan zocht men op basis van korte trefwoorden. Men zocht in Google bijvoorbeeld op “internetbureau Den Bosch”. Vervolgens kon men aan de hand van deze resultaten haar internetbureau uitzoeken. Met Voice Search zeg je echter:”Hey Google, wat is het dichtsbijzijnde internetbureau?”. Zoeken wordt in dit geval dus locatiegericht. De korte steekwoorden, worden hiermee vervangen door langere zoekwoorden, ook wel ‘longtail zoekwoorden’ genoemd. Deze ‘longtail zoekwoorden’ geven antwoorden op vragen als wie, wat, wanneer, waar, hoe etc. In uw website teksten kunt u hier al rekening mee houden, door deze vragen zoveel mogelijk te beantwoorden in uw teksten. Ook het inrichten van een goed Google Mijn Bedrijf profiel is hierbij een must geworden, aangezien deze data door Google direct gebruikt wordt voor SEO Voice Search.

Voice Search als onderdeel van uw SEO strategie

Anno 2020 verandert het zoekgedrag van mensen. Deze veranderingen hebben natuurlijk ook invloed op uw SEO strategie. Moet uw gehele online strategie dan op de schop? Welnee! Het is uiteraard belangrijk om ook in Google goed gevonden te blijven worden, daarnaast bieden de nieuwe mogelijkheden van SEO Voice Search een mooie toevoeging.

Benieuwd naar wat SEO Voice Search voor uw bedrijf kan betekenen? Onze SEO specialisten vertellen u er graag meer over tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.