De selectie van de juiste zoekwoorden is het fundament van jouw online strategie. Daarom is het van groot belang om met de grootste zorg de meest relevante zoekwoorden vast te stellen. Deze zoekwoorden zorgen voor het succes van jouw online strategie. Een gegrond zoekwoordenonderzoek is de manier om de meest relevante zoekwoorden te ontdekken om daarmee bovenaan in Google te komen.

Wil je een nieuwe markt benaderen of zelfs een compleet nieuw product introduceren? Dan is het belangrijk om de klantbehoefte juist in te schatten. Dit geeft een goed beeld om te kijken of het verstandig is om tijd, energie en geld te investeren in die online strategie. Een gedegen zoekwoorden onderzoek is goud waard. Een goed onderzoek zorgt er namelijk voor dat je jouw doelgroep leert kennen. Het zoekwoordenonderzoek is het fundament voor jouw online strategie.

Stap 1: De huidige zoekwoorden

Scan uw website eens door voor de start aan uw online strategie. Welke zoekwoorden kunt u op basis van uw bestaande website teksten terug vinden? Vaak vindt u deze zoekwoorden terug in de koppen of opsommingen. Probeer deze zoekwoorden uit te breiden met synoniemen e.d.

Ook kunt u een goed beeld krijgen van uw huidige zoekwoorden, door gebruik te maken van Google Webmastertools. Ga hiervoor naar google.nl/webmasters. Als u hier een account voor hebt kunt u onder het kopje “Zoekverkeer” een overzicht krijgen van de zoekwoorden waar uw website al op geïndexeerd is. Heeft u nog geen Webmastertools account? Dan adviseer ik deze direct aan te maken, aangezien deze in uw online strategie vaker terug zal komen.

Stap 2: Concurrentie

Onder het motto:”beter goed gejat dan slecht verzonnen” kan een bezoekje aan uw concurrent van groot belang zijn voor een gedegen online strategie. Als zij al een geoptimaliseerde website hebben, kunt u hier vaak de resultaten van in de sitemap voorbij zien komen. Vaak worden de zoekwoorden gebruikt in de navigatie van de website, dit aangezien dat vaak de zoekwoorden zijn waar zij zich op focussen. De zoekwoorden worden vaak verwerkt in de links in bijvoorbeeld de hoofdmenu’s, submenu’s, sitemaps, tagclouds enzovoort.

Stap 3: Zoekwoord ideeën

In het Ads programma van Google zit een ideaal hulpprogramma om geschikte zoekwoorden te vinden, namelijk de Google Ads Zoekwoordplanner. Vul de opgekomen zoekwoorden uit de bovenstaande twee stappen in en analyseer het zoekvolume van deze zoekwoorden. Tevens is het ook een optie om eens het website adres van een geoptimaliseerde website pagina van een concurrent te analyseren. Probeer bij deze brainstormsessie zoveel mogelijk zoekwoorden te benoemen, hieronder een overzicht van wat trucs:

  • Benoem producten en beschrijvingen van producten.
  • Benoem de productstelling van de doelgroep van uw product/dienst.
  • Benoem productnamen, bedrijfsnamen, productmodellen.
  • Benoem plaatsnamen, provincies, streken e.d.
  • Benoem gerelateerde onderwerpen.
  • Gebruik enkelvoudsvormen en meervoudsvormen.

Door Merge Words te gebruiken kunnen deze zoekwoorden samengesteld worden en samen een bijzonder mooie uitkomst geven.

Door bijvoorbeeld in de eerste categorie alle producten/diensten te plaatsen en in de tweede kolom iets omschrijvends. Als u in de derde kolom vervolgens de woorden plaatst die betrekking hebben op uw locatie krijgt u dus de volgende zoekwoorden:

  • Website maken
  • Professionele website maken
  • Professionele website maken Den Bosch

Door de combinatie van “website maken”, “professioneel” en “Den Bosch” te koppelen, zorgt dit samen al voor 9 relevante diverse zoekwoorden.

En dan stap 4…

Heeft u nu uw zoekwoorden onderzoek afgerond? Plan dan een afspraak in met een internet marketing specialist. Op basis van een gegronde online strategie kunnen we deze zoekwoorden gebruiken voor een geschikte Ads campagne of zoekmachine optimalisatie. Zo komt u bovenaan in Google. Heeft u hulp nodig met het samenstellen van uw zoekwoorden? Bel ons dan gerust: 0416-531034.