In de nieuwe zakelijke glossy van het Land van Heusden en Altena staat een groot artikel over de start van internet marketing bureau HV Media. Met als kop:”Websites met een torenhoog rendement” profileert HV Media zich als internet marketing bureau. Het magazine hebben alle bedrijven in het Land van Heusden en Altena mogen ontvangen. Heeft u het magazine gemist? Hieronder kunt u nogmaals het artikel lezen:

Websites met een torenhoog rendement

Een website hebben is één, er geld uit halen is twee. HV Media uit Veen tovert elke bedrijfswebsite om in een omzetmachine.

Eigenaar Henri Verhagen voelt zich als een vis in het water in de wereld van online marketing, zoekmachineoptimalisatie en websiteconversie. Ondanks zijn jonge leeftijd – 23 pas – optimaliseerde hij in loondienst al de grootste webshop van Nederland en verbeterde hij de online prestaties van grote retailondernemingen.

Die indrukwekkende ervaring gebruikt hij nu om het midden- en kleinbedrijf in het Land van Heusden en Altena een online duwtje in de rug te geven. Want Henri weet: ondernemers zijn specialisten in hun vakgebied, maar van online marketing hebben ze meestal geen kaas gegeten. Voor hen zet HV Media uitgekiende internetstrategieën op touw die meer traffic naar de website lokken en meer omzet genereren.

Website als een vrouw
HV Media heeft zijn assortiment opgeknipt in diverse productgroepen. Bedrijven kunnen allereerst bij Henri terecht voor een mooie en functionele website in alle prijsklassen. Eenmaal in het bezit van zo’n site komt de noodzaak van internetmarketing en social media om de hoek kijken. “Ik vergelijk een website wel eens met een vrouw”, lacht Henri. “Een website heeft veel aandacht nodig. Het is continu bijstellen en schaven. Kom je eenmaal hoog in Google, wat veel bedrijven willen, dan is het zaak om hoog in Google te blijven. En gevonden worden door Google betekent niet automatisch dat je website omzet genereert.”

Zoekwoordstrategie is onontbeerlijk wanneer de klant hoog wil scoren op de Google-ladder. Soms eisen ondernemers het onmogelijke: de hoogste positie op basis van een hevig beconcurreerd zoekwoord, zoals schoenen, auto’s of bankstellen. Henri: “Met deze klanten ga ik een stapje terug. Dan blijkt vaak dat niet de hoogste positie in Google hun prioriteit is, maar meer omzet. Samen kijken we dan naar andere oplossingen om die doelstelling te halen.”

Kleinere bedrijven leuker
Oplossingen kunnen zijn: een Ads-campagne, e-mailmarketing, conversieoptimalisatie, videomarketing of een combinatie van deze tools. HV Media levert een totaalpakket: behalve advies realiseert het bureau de volledige uitvoering. Henri werkt daarin samen met vakbekwame tekstschrijvers en videospecialisten. Deze benadering staat garant voor toprendement.

Enthousiast: “Het is zo kicken als zo’n ondernemer belt en zegt: ‘Henri, dankzij jou heb ik er weer vier orders bij.’ Ik heb in de internetmarketing-keuken van grote organisaties gekeken. Hoewel je daar maar een radertje bent in de grote machine, heb ik ontzettend veel waardevolle ervaring opgedaan. Kleinere bedrijven zijn echter leuker om mee te werken. Daar ben je een essentieel onderdeel voor het bedrijf. Dat soort klanten belt je op als de eerste verkopen binnenkomen via jouw optimalisatie. Dáár krijg ik dus energie van.”

Andere werkwijze
De werkwijze van HV Media wijkt overigens af van veel andere internetmarketingbureaus. Deze laatste categorie verkoopt een bundel (dure) zoekwoorden, waarna het de vraag is hoe hoog de website rankt in Google. Rendement, interactie, conversie zijn minder van belang of blijven soms compleet uit beeld. Ander bezwaar: contracten hebben vaak een lange doorlooptijd. “De wurgcontracten”, aldus Henri.

De geboren Meeuwenaar werkt anders. Klanten kopen bij HV Media geen zoekwoorden of een actie, maar betalen voor de tijd die met het project is gemoeid. “Elke opdracht komt voor mij op hetzelfde neer: het hoogst mogelijke rendement halen. Dit betekent dat het traject begint met een goed vooronderzoek. Welke zoekwoorden zijn relevant? Welke zoekwoorden geven nu echt de dekking die men als bedrijf wil? Vervolgens worden deze zoekwoorden geoptimaliseerd, maar wordt er ook gewerkt aan de conversieoptimalisatie. Vooraf spreek ik met de klant af hoeveel uur per maand aan het project wordt besteed. Maximaal transparant dus.”