Internet marketing bureau HV Media is officieel Google Partner, maar wat betekent dat nu precies? En wat houdt dit in voor u als klant? Google heeft een programma opgesteld om zo bedrijven binnen de online marketing te onderwijzen, ondersteunen en te certificeren voor optimaal gebruik van het adverteerprogramma Google Ads.

Om officieel Google Partner te worden zijn er drie onderdelen waar een partner aan dient te voldoen, namelijk:

  • Certificeringen
  • Uitgaven drempel
  • Prestatie index

Om alle mogelijkheden van het adverteerprogramma Google Ads te kennen is het voor Google een vereiste om minimaal twee examens af te leggen. Deze examens dienen jaarlijks gehaald te worden om de Google Partnerstatus te kunnen behouden. Zo wil Google de garantie geven dat een Google Partner alle ins en outs kent van het adverteerprogramma en zo haar klanten optimaal daarin kan bedienen. Ook wenst Google een orderportefeuille van minimaal € 10.000,- Ads tegoed. Dit om zo er zeker van te zijn dat de Google Partner voldoende ervaring heeft in het opzetten, beheren en optimaliseren van Ads campagnes. Op basis van deze campagnes hanteert Google een prestatie index. Dit betekent dat de campagnes getoetst worden of deze passen binnen de richtlijnen die Google heeft opgesteld en of de theoretische elementen uit de certificeringen ook worden toegepast in de praktijk. Als al deze elementen kloppen, waardeert Google dit met de titel Google Partner.

Maar waarom zou u moeten kiezen voor een Google Partner?

Leuk zo’n titel, maar wat betekent die titel als Google Partner nu voor u als klant? Als u in zee gaat met een Google Partner weet u zeker dat partij genoeg kennis van zaken heeft rond het inrichten, beheren of optimaliseren van Google Ads. Doordat Google die partij ‘erkent’, weet u zeker dat uit uw campagne het maximale rendement wordt gehaald. Een Google Partner kent namelijk Google Ads volledig, waardoor alle tools worden ingezet om uw uit online budget het maximale te behalen. Daarnaast werkt Google goed samen met zijn partners. Google Partners krijgen interessante aanbiedingen, maar worden door middel van mailings en events ook als eerste op de hoogte gebracht van nieuwe trends, ontwikkelingen en marketing insights. Aangezien een Google Partner jaarlijks zijn examens dient af te leggen, weet u zo zeker dat die partij altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen binnen Ads.

Kom je hoger in Google met een Google Partner?

Maar kom je nu ook hoger in Google door te werken met zo’n Google Partner? Nee, dat is niet het geval. Als Google Partner wordt je erkend door Google als betrouwbare en professionele partner op het gebied van Google Ads. Dit staat dus los van overige online marketing activiteiten als zoekmachine marketing. Wel is het van belang om een juiste balans te vinden tussen uw organische resultaten en de betaalde resultaten. Door te werken met een Google Partner kunt u dus wel uw Ads campagne perfect laten aansluiten op uw overige online marketing activiteiten.