Steeds meer bedrijven investeren forse bedragen in internet marketing. Of het nu gaat om het opzetten van een Ads campagne, een sterke mailcampagne of het verbeteren van de organische zoekresultaten, voor bedrijven gaat het om één ding: meer conversie krijgen! Opmerkelijk is het dan ook dat er zoveel budget aan internet marketing wordt uitgegeven en zo weinig aan een sterke conversie optimalisatie. Wat hebben we anno 2015 aan website bezoekers?

Veel internet marketing werkzaamheden worden uitbesteedt. MKB bedrijven hebben vaak geen idee hoe zij deze internet marketing werkzaamheden kunnen toetsen, dit terwijl hier toch diverse mogelijkheden voor zijn. Heeft u de zoekmachine optimalisatie uitbesteedt aan een internet marketing bureau, controleer dan eens kritisch de posities in Google. Maar haal ook het contact met uw internet marketing bureau aan. Welke werkzaamheden hebben zij verricht om uw website hoger in de zoekmachines te krijgen? HV Media biedt haar internet marketing klanten een HV Media Dashboard waarin alle resultaten getoond worden. Zo ziet de klant op welke positie hij in Google staat, maar kan hij ook de historie van de posities bekijken. Of u nu organisch uw resultaten verbeterd, of dagelijks veel geld in uw Ads campagnes stopt, dit is nog geen garantie voor meer omzet. Want wat doen vervolgens uw website bezoekers?

De waarde van uw bezoekers

Het verbeteren van de vindbaarheid, het inzetten van een Ads campagne of het opzetten van een social media campagne: het zorgt allemaal voor traffic (website bezoekers). Maar wat dan? Wat heeft u aan website bezoekers? Google Analytics biedt u geweldige mogelijkheden om de waarde van uw bezoekers vast te stellen. Aan de hand van de informatie van Google Analytics kunt u zelfs berekenen of uw Ads campagne wel voldoende rendement oplevert. Oftewel: wegen de kosten wel op ten opzichte van de baten?

Conversies meten

Op de waarde van uw website bezoekers vast te stellen is het verstandig om conversies te gaan meten. Google Analytics biedt hier een mooie mogelijkheid voor. U plaatst de conversiecode op een conversiepunt binnen uw website. Een conversiepunt kan een “Bedankt voor uw bestelling”-, “Bedankt voor uw contact aanvraag” pagina zijn. Google Analytics kan zo exact inzichtelijk maken hoeveel bezoekers er uiteindelijk ook geconverteerd hebben in een aankoop of in een offerte/contact aanvraag. Vervolgens kunt u analyseren hoe deze converterende bezoekers op uw website terecht zijn gekomen. Kwamen zijn via Ads, organische zoekwoorden of via een andere campagne op uw website terecht? Door uw Google Ads en Google Analytics aan elkaar te koppelen, krijgt u zeer bruikbare informatie om uw Ads zeer specifiek af te stemmen op uw conversies.

Uw website is nooit klaar

Alle informatie van Google Analytics en Google Ads wachten op u. Deze informatie is namelijk geweldig werkmateriaal om het conversieratio binnen uw website fors te verhogen, maar ook ideaal werkmateriaal om uw website verder te optimaliseren. U kunt uw website verder finetunen op basis van de informatie van uw website bezoekers. Met behulp van A/B splittesten kunt u zo gaan werken aan de ideale website. Maar: uw website is nooit klaar. Een mooi voorbeeld hiervan is de betaalpagina van Bol.com. In deze blog van FrankWatching (link) ziet u hoe de betaalpagina in de loop der jaren steeds verder evolueert. Op basis van gedegen onderzoek en het analyseren van de juiste informatie, wordt deze betaalpagina steeds verder uitgewerkt.

Kortom

Analyseer eens de informatie die u al in huis heeft. Kijk eens samen met een specialist naar alle bruikbare informatie om te kijken hoe uw internet marketing investeringen nog meer rendement kunnen krijgen. Wij helpen u graag met het verder inrichten van uw Ads en Analytics account, om zo een goed beeld te krijgen van de kansen die er nog liggen binnen uw website.