Vandaag is een belangrijke dag in SEO-land, Google voert namelijk grootschalige veranderingen door in het zoeksysteem. Één van de opmerkelijkste veranderingen is een verandering wat betreft de mobiele beschikbaarheid in Google. Eerder informeerden wij u hier al over in deze blog (klik hier), inmiddels is de daad bij het woord gevoegd. Alle websites die niet goed functioneren op tablets en smartphones worden minder hoog gepositioneerd in Google.

De wijziging in het algoritme van Google zal grote gevolgen hebben voor veel grote websites. Zo is bijvoorbeeld de website van de Europese Commissie ook niet geschikt voor mobiele gebruikers. Deze website is inmiddels al forse posities gedaald in de waardering van Google. Websites die niet goed functioneren op tablets en smartphones lopen vanaf vandaag het risico om hoge posities in Google te verliezen.

Om het technisch uit te leggen: “mobile friendly” is een ranking factor geworden. Als u geen mobiele website of responsive website heeft en uw concurrentie wel, zou het zomaar kunnen zijn dat u hierdoor een fors verlies gaat maken in de zoekmachines. Google heeft deze wijziging doorgevoerd om zo tegemoet te komen aan de bezoekers die vanaf een smartphone of tablet de website bezoeken. Het brede publiek gebruikt namelijk steeds vaker en intensiever deze mobiele apparaten.

En wat moet ik hier nu mee?

Als ondernemer is het verstandig om te controleren of uw website of webshop voldoet aan de normen van Google. Google heeft een handige tool ontwikkeld waarin hij demonstreert of uw website geschikt is. Klik hier om deze tool te gebruiken en te controleren of uw website geschikt is voor deze Google update.

Is uw website niet geschikt?

Sinds eind vorig jaar is bekend geworden dat Google meer waarde gaat hechten aan de goed leesbaarheid van websites binnen mobiele apparaten. Als uw website hier niet aan voldoet, is het raadzaam om een mobiele website te laten maken of uw website om te laten bouwen tot een responsive website. Bel 0416 531034 of neem contact met ons op om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.