Je wilt bovenaan in Google komen? Om de vindbaarheid van jouw website te verhogen, is het belangrijk om alle online kansen op het gebied van vindbaarheid optimaal te benutten. Een belangrijke stap bij het verhogen van de vindbaarheid, is het goed in kaart brengen van de online strategie. Welke online strategie ga jij inzetten? En welke online strategie zet de concurrent op dit moment in? Waar liggen de zwakke punten van jouw bedrijf en waar heeft de concurrent steken laten vallen? Om de vindbaarheid optimaal te verhogen, is het dus van groot belang om de concurrentie goed in kaart te brengen. Wat hebben zij gedaan aan linkbuilding, content en de techniek van de website?

Een goede optimalisatie begint bij een gedegen zoekwoorden onderzoek. Door middel van bijvoorbeeld de Google Key Word Tool kunnen hiervoor de juiste zoekwoorden worden bepaald. Bij deze zoekwoorden is het belangrijk om goed te kijken welke concurrenten op dit moment gevonden worden op dat zoekwoord. Ons unieke HV Media Online Marketing Portal biedt hierin een mooie meerwaarde.

Concurrentie in online marketing portalZo kunt u per zoekwoord de top 10 analyse zien. Op deze manier ziet u precies hoe de concurrentie zich in de loop der tijd ontwikkelt op pagina 1 van Google. Maakt u geen gebruik van onze portal? Gebruik dan eens de tool SEMRush. Via deze tool wordt precies inzichtelijk gemaakt op welke zoekwoorden uw concurrent zich richt met Ads, op een natuurlijke manier en op welke positie uw concurrent staat in Google. Ook is het mogelijk om van uw concurrent te zien hoeveel backlinks hij heeft en wat de bron hiervan is.

Al deze informatie is ook terug te vinden in de HV Media Online Marketing Portal. Zo kunnen we precies zien welke zoekwoorden uw concurrent gebruikt.

Daarnaast is het ook goed om bij de concurrent goed in kaart te brengen hoe zij de website technisch op orde hebben. Denk hierbij aan de criteria die invloed hebben op de vindbaarheid in Google, zoals de laadtijd van de website, de datum dat de domeinnaam geregistreerd is en de hoeveelheid geïndexeerde pagina’s. Tegenwoordig houdt Google ook rekening met de mobiele weergave van de website en laadsnelheid.

In onze HV Media Online Marketing Portal kunt u een gratis Website Audit aanvragen. In deze Website Audit vindt u een uitgebreide rapportage van de technische staat van uw website. Maar ook gratis tools als Majestic bieden soortgelijke informatie. Zo kunt u zien hoeveel geïndexeerde pagina’s uw concurrentie heeft, via SIDN ziet u wanneer de domeinnaam van uw concurrent is geregistreerd en via de tool Pingdom controleert u eenvoudig de laadtijd van de website. Google heeft ook sinds kort een tool om uw website te controleren op mobielvriendelijkheid en laadsnelheid. Gebruik hiervoor de Think with Google test.

Naast de basiscriteria van Google om hoger in Google te komen, is het ook belangrijk om goed te kijken naar de content binnen de website. Welke vormen van content marketing gebruikt uw concurrent? Maken ze gebruik van blogs of videoblogs? En hoe vaak wordt de website geupdatet? Is er ook duidelijk wat het effect op deze blogs zijn, hoeveel likes/social shares en reacties volgen hierop?

Het enige blijvende concurrentievoordeel is het vermogen om sneller te leren dan de concurrenten.”

Zo kunt u zelf een contentkalender opstellen waarin u niet onder doet voor uw concurrentie. Wilt u eens samen met een internet marketing specialist kijken naar uw positie in Google en uw positie in de markt? Vraag eens een gratis SEO scan aan en ontvang direct gratis toegang tot onze unieke HV Media Online Marketing Portal! Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op via 0416 531034 of e-mail ons via info@hvmedia.nl.