Is een Google optimalisatie niets voor uw bedrijf omdat u slechts lokaal of regionaal actief bent? Dan hebt u het goed mis. Voor lokale en regionale bedrijven liggen grote kansen om uw website beter gevonden te laten worden in de zoekmachines. Als lokale speler is het onnodig om op landelijke zoekwoorden bovenaan in Google te komen. Dat zou veel tijd en geld kosten, terwijl het niet het rendement oplevert, omdat slechts een klein deel van het bereik binnen uw doelgroep valt. Maar hoe werkt dat, lokale zoekmachine optimalisatie?

In de basis werkt lokale zoekmachine optimalisatie hetzelfde als de reguliere zoekmachine optimalisatie. Als u lokaal bovenaan in Google wilt staan, is het van belangrijk om kwaliteit te bieden. Het opbouwen van goede naamsbekendheid is hierbij een zeer bijzondere en belangrijke stap. Het grote voordeel van de lokale zoekmachine optimalisatie is dat er geen grote investeringen nodig zijn. In deze blog geef ik u meerdere tips om uw lokale zoekmachine optimalisatie goed op weg te helpen.

Wat zijn de lokale zoekresultaten in Google?

Als u in Waalwijk woont en op zoek bent naar een dierenarts, heeft u niets aan de zoekresultaten van een dierenkliniek in Rotterdam of Amsterdam. Daarom stemt Google steeds meer zijn resultaten af op de locatie waar u zich bevindt. Op dergelijke zoekwoorden geeft Google dus een ‘map’ aan met hierin de lokale resultaten voor uw zoekwoord. Daarnaast ziet u een overzicht van enkele lokale bedrijven die kunnen bieden waar u naar zocht. Door het inzetten van lokale zoekmachine optimalisatie kunt u profiteren en uw website lokaal goed gevonden laten worden. Vaak wordt gedacht dat deze ontwikkeling in Google met name interessant is voor de horeca bedrijven zoals hotels en restaurants. Wij zijn echter van mening dat deze ontwikkeling interessant is voor alle bedrijven die het moeten hebben van de regio.

Hoe werkt lokale zoekmachine optimalisatie?

Maar hoe zorgt u nu voor deze lokale zoekmachine optimalisatie? HV Media is een internet marketing bureau dat u graag helpt om uw lokale zoekmachine optimalisatie aan te pakken, maar veel stappen kunt u als bedrijf ook al zelf zetten! Want klopt alle informatie over uw bedrijf op het internet? Kloppen uw openingstijden en adresgegevens op uw profielen als Facebook en Google Mijn Bedrijf?

Lokale SEO Tip 1: Claim uw bedrijf bij Google Mijn Bedrijf

Door uw bedrijf te claimen bij Google Mijn Bedrijf kunt u Google alle informatie geven over uw bedrijf. Denk hierbij aan de gewenste contactgegevens, uw branche en openingstijden. Uit onderzoek van Google is gebleken dat 97% van de gebruikers op zoek is naar lokale bedrijven. Door uw profiel op Google Mijn Bedrijf goed te optimaliserne kunt u gebruik maken van een prachtig platform om uw bedrijf op te laten vallen. Door het toevoegen van foto’s, 360 graden fotografie en bedrijfsgegevens kan Google deze positioneren bij de lokale zoekresultaten.

Lokale SEO Tip 2: Werk aan uw populariteit

Om bovenaan in Google te komen is het belangrijk om ook te werken aan de populariteit van uw website. Hierdoor is het belangrijk om uw bedrijfsgegevens te verspreiden op het internet. Naast Google Mijn Bedrijf zijn er nog talloze manieren om aan uw populariteit te werken. Denk hierbij aan vermeldingen zoals u ze wellicht kent van de Telefoongids. Zo’n betaalde vermelding is echter niet nodig, het internet biedt talloze gratis mogelijkheden om uw bedrijf te laten vermelden. Door bij iedere vermelding uw plaats aan te geven, zal dit grote invloed hebben op uw lokale zoekresultaten.

Lokale SEO Tip 3: Benut lokale nieuwssites

Lokale nieuwswebsites zijn er in iedere regio, stad of dorp. Deze websites worden vaak bijgehouden door vrijwilligers die dagelijks het internet afzoeken op zoek naar informatie. Door de grote schat aan lokale informatie worden deze nieuwswebsites wel goed gewaardeerd door Google. Als lokale ondernemer kunt u hiervan profiteren. Met ludieke acties kunt u namelijk eenvoudig (en gratis!) uw persberichten laten plaatsen op deze lokale nieuwswebsites. Zo bereikt u direct diverse lokale bezoekers, maar zal Google deze link ook waarderen, het geeft namelijk een extra waarde aan uw lokale online bekendheid. Los van de persberichten is het vaak ook mogelijk om te adverteren op deze lokale nieuwswebsites. De kosten hiervan zijn vaak laag, maar het effect voor uw lokale SEO ligt zeer hoog. Dus zeker de moeite waard om eens naar te informeren.

Benieuwd waar u deze lokale nieuwswebsites vindt? Ga eens op zoek naar de lokale omroep van uw plaats of Google eens op uw plaatsnaam met vervolgens het zoekwoord “nieuws” erachter. Ook vindt u vaak de lokale nieuwswebsites via de website van uw gemeente.

Ook stappen maken in uw lokale zoekmachine optimalisatie?

In deze blog heb ik u op weg geholpen met uw lokale SEO, maar er zijn nog heel wat andere mogelijkheden om lokaal beter gevonden te worden. Lokale zoekmachine optimalisatie is voordelig en relatief eenvoudig, terwijl de impact en het resultaat hoog zullen liggen. Benieuwd hoe u de lokale SEO voor uw bedrijf moet toepassen? Bel 0416 531034 of vraag eens vrijblijvend een offerte aan om de mogelijkheden van uw lokale SEO te bespreken.