Voordat ik online een bestelling plaats, kijk ik naar de beoordelingen van het product. Maar ook bij corporate websites hebben beoordelingen van klanten een steeds grotere rol. Brightlocal, een Londens bedrijf, deed onderzoek naar het effect van klantbeoordelingen. Zij kwamen tot de conclusie dat 85% van alle consumenten online klantbeoordelingen leest voor zij met die partij in zee gaan.

Productomschrijvingen en website teksten kunnen dus fantastisch in elkaar zitten, één van de grootste conversiemakers binnen uw website blijven de beoordelingen van uw klanten. Al jaren is mond-tot-mondreclame de beste reclame die u als bedrijf wensen kunt. Klantbeoordelingen zijn hiervan een digitale vorm. Aan het succes van klantbeoordelingen op uw website zitten echter wel wat regels. Klantbeoordelingen moeten namelijk wel onafhankelijk en realistisch zijn. Want wie kent ze niet: wat lovende teksten die als referentie op een website worden geplaatst, maar hoe echt zijn die klanten? En kloppen deze referenties allemaal wel? De website bezoekers kunnen pas waarde hechten aan uw klantbeoordelingen, als zij ook zeker zijn van de kwaliteit van deze beoordelingen. Hiervoor is het verstandig om samen te werken met een betrouwbare en onafhankelijke speler.

HV Media is voor haar klantbeoordelingen een samenwerking aan gegaan met Klanten Vertellen.nl. Klanten Vertellen.nl is zo’n onafhankelijke partij voor uw klantbeoordelingen. Klanten Vertellen.nl is in Nederland marktleider op het gebied van klantbeoordelingen. Meer dan 12.000 bedrijven maken namelijk al gebruik van het klantbeoordelingssysteem van Klanten Vertellen.nl.

Klantbeoordelingen als belangrijkste oriëntatiekanaal

Internet is het oriëntatiekanaal voor men in zee gaat met een bedrijf of een product koopt. 95% van de mensen oriënteert zich online voor hij of zij een aankoop doet. Ruim 85% daarvan laat zich beïnvloeden door online klantenbeoordelingen. De software van Klanten Vertellen.nl verzamelt en publiceert uw klantenbeoordelingen op uw website. Dit versterkt direct uw online reputatie, wat zorgt voor meer klanten en meer omzet. Daarnaast zorgt de terugkoppeling van klanten ervoor dat u uw product of dienst verder kunt verbeteren en ontwikkelen. Maar ook kunt u uw beoordelingen gebruiken op uw offertes, visitekaartjes of in uw commerciële gesprekken. Laat klanten aan het woord en laat hen vertellen waarom zij voor u kiezen. Door het gebruik van klantbeoordelingen laat u zien dat u klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan en u ook daadwerkelijk goede service en producten/diensten biedt.

Opvallen in Google door krachtige klantbeoordelingen

Niet alleen uw website bezoekers hechten waarde aan uw klantbeoordelingen. Ook Google waardeert het gebruik van onafhankelijke klantbeoordelingen. Klanten Vertellen.nl is ook officieel Google Partner. Hierdoor worden uw referenties ook getoond bij uw Google Ads campagnes. Maar ook bij uw organische zoekresultaten toont Google uw klantbeoordelingen. Hierdoor vallen uw Google posities nog beter op bij potentiële website bezoekers. Als u dus al bovenaan in Google staat, genereert u zo dus nog meer bezoekers naar uw website!

Negatieve beoordelingen

Als u uw website verrijkt met het plaatsen van klantenbeoordelingen is er ook een kans dat daar negatieve klantenbeoordelingen op binnen komen. Klanten Vertellen.nl is een onafhankelijke partij, u kunt hier dus geen referenties verwijderen. Negatieve beoordelingen hebben echter ook wel voordelen. Door een negatieve beoordeling zien uw website bezoekers dat alle beoordelingen onafhankelijk en realistisch zijn, waardoor men ook meer waarde hecht aan uw positieve referenties. U kunt uw negatieve beoordeling niet verwijderen, maar hebt wel de mogelijkheid om hier op te reageren. Zie negatieve beoordelingen dus als een kans. Door zo snel mogelijk op een negatieve beoordeling te reageren en de klacht van de klant serieus te nemen en uw excuses aan te bieden en eerlijk uw fout toe te geven, zullen uw bezoekers zien dat u uw klanten serieus neemt. Hieronder vindt u nog wat kleine tips om goed om te gaan met negatieve beoordelingen:

  1. Reageer binnen een zo kort mogelijke tijd.
  2. Spreek de klant persoonlijk aan, zoals Beste <voornaam>,
  3. Wees eerlijk: geef uw fouten toe, biedt uw excuses aan, toon begrip en kom met een nette oplossing.

Als uw klant zich serieus genomen voelt en een nette oplossing krijgt, zult u ervaren dat deze klant van een klager zal omslaan in een fantastische ambassadeur van uw bedrijf. Negatieve beoordelingen kunnen u helpen om uw producten of diensten verder te verbeteren, processen te stroomlijnen en uw klantenservice beter in te richten. Daarnaast is de mogelijkheid van negatieve beoordelingen geen rede om geen klantenbeoordelingen te plaatsen op uw website. Slechts 3% van alle beoordelingen zijn namelijk negatief, daarbij zorgt een kritische noot ook voor een betere geloofwaardigheid van de reviews. Consumenten hechten tenslotte pas waarde aan reviews als deze onafhankelijk zijn, daar kan dus ook een negatieve beoordeling tussen zitten.

Ook online mond-tot-mondreclame gaan inzetten?

Heeft u tevreden klanten? Bent u nieuwsgierig naar de kracht van online mond-tot-mondreclame? Geef dan uw klanten het podium om hun ervaringen te delen. Maak van uw klanten loyale ambassadeurs!

Wij praten graag met u door om te kijken hoe wij uw klantbeoordelingen mooi kunnen implementeren binnen uw website, maar ook hoe wij uw beoordelingen als essentieel onderdeel kunnen maken van uw online strategie. Benieuwd naar wat klantbeoordelingen voor u kunnen betekenen? Neem gerust even contact met ons op via 0416 531034 of stuur ons een e-mail: info@hvmedia.nl.

Bekijk hoe het werkt in deze animatie

Bron:
https://klantenvertellen.nl/partners