In de blogs van HV Media adviseren wij u graag vrijblijvend over wat leuke tips en trucs om bovenaan in Google te komen. Het is belangrijk om op een goede manier naar internet marketing te kijken, want bovenaan in Google komen is meer dan een kunstje en trucje. Het is belangrijk dat u zich goed kan onderscheiden van de online concurrentie. Daarom zoom ik door middel van dit artikel graag in op het fundament van uw website: uw hostingpakket!

Wat is een website precies?

De vraag van deze alinea roept wellicht vraagtekens op, maar toch is het belangrijk om dit goed te benadrukken. Om te beginnen: een website is een verzameling pagina’s die via een internetverbinding is te bereiken. Deze pagina’s staan gevuld met foto’s, producten en informatie, oftewel: content. Deze pagina’s staan vol met informatie die vragen kunnen beantwoorden zoals “tot hoe laat zijn ze open?, welke merken verkopen zij? Etc.”. Maar dit kunnen ook websites gaan met productinformatie over bijvoorbeeld de realisatie van een nieuwe website. Google plaatst websites bovenaan in Google die het meeste ‘verstand hebben’ van uw vraagstelling. Google wil namelijk dat u als zoeker zo snel mogelijk vindt wat u zoekt. Als bedrijf wilt u dus antwoord gaan geven op de vraag waar men product A kunt kopen, uw antwoord is dan: hier. Kortom: zorg dat uw website voor Google een logische autoriteit wordt en zorg voor kwalitatieve content. Maar waar moet u nu op letten om dan goed gevonden te worden en het juiste antwoord te kunnen geven? Hoe maakt u uw website belangrijk zodat Google weet dat u ‘verstand hebt’ van uw product…

U wilt een product of dienst gaan verkopen via internet. Allereerst heeft u daar dus een website voor nodig. Een mooie website die volledig past binnen uw huisstijl. Scherpe teksten, mooie foto’s en leuke effecten. Zaken waar een ondernemer weken mee bezig kan zijn, maar nu concreet. Waar gaat u de website hosten? Wat wordt de domeinnaam? Oftewel: wat wordt het fundament van uw online winkel?

Belangrijke onderdelen waar u op moet letten…

Webhosting wordt vaak onderschat. In veel gevallen wordt het niet eens benoemd rond zoekmachine optimalisatie. Maar de keuze voor het type webhostingpakket heeft invloed op zeker twee zeer belangrijke criteria waar Google veel waarde aan hecht, namelijk snelheid en de andere websites op de server.

Snelheid

Niemand zit te wachten op een website die minutenlang aan het laden is, ook Google niet. Een trage website staat garant voor lage conversie en een hoog uitstappercentage. Als uw website niet binnen 2 seconden per pagina geladen is, merkt u dit gegarandeerd in uw posities in de zoekmachines. Dus zoek een hostingpartij waar u sterke servers heeft, met een hoge snelheid en servers. Probeer nooit voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten, want als het fundament slecht is en uw website wordt amper gevonden, heeft een mooi design ook weinig zin.

Andere websites op de server

Naast een snelle laadtijd kijkt Google ook naar de andere websites die op dezelfde server geplaatst staan. Google is niet blij met pornografische of discriminerende websites. Vraag daarom rond het aanvragen van webhosting altijd om een overzicht van andere websites die ook op dezelfde server draaien. Als u een ruimte gaat huren wilt u toch ook weten wie uw buren worden?

Mogelijkheden

Ook de mogelijkheden van het pakket zijn erg belangrijk. Ondersteunt het hostingpakket de gewenste programmeertalen? Staat het ip-adres van de server niet op een blacklist? Kunt u op de server gebruik maken van open source cms systemen? Krijgt u alle inloggegevens van het hostingpakket?

En dan de domeinnaam…

Naast webhosting is het ook belangrijk om een sterke domeinnaam te bedenken. Vaak worden domeinnamen gebaseerd op zoekwoorden, in vaktermen noemt men dit EMD (Exact Match Domains). Google plaats deze domeinnamen hoger in de resultaten, maar hier zitten wel heel wat kanttekeningen aan. Daarnaast is het belangrijk dat uw domeinnaam overeenkomt met de landen waar u zich op richt. Een .nl-domeinnaam is leuk, maar niet voor een internationale dienst. Door gebruik te maken van een creatieve naam, kunt u op die manier een merk gaan opbouwen. Kijk bijvoorbeeld maar naar bol.com, doordat zij een creatieve naam hebben kunnen zij met het assortiment alle kanten op en bouwen zij de naam Bol.com uit tot een merk. Heeft u een Exact Match Domain nodig om een autoriteit te worden of maakt u van uw huidige bedrijfsnaam een autoriteit?

Er komt dus heel wat bij kijken. Denk niet te makkelijk over uw domeinnaam registreren en het regelen van uw webhosting. HV Media biedt professionele webhosting aan. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden en denken dus ook graag met u mee over de positionering van uw website. Bel ons op 0416 531034 of stuur een e-mail naar info@hvmedia.nl.