U leest het overal, als u bovenaan in Google wilt komen is het vooral belangrijk dat uw website inhoudelijk op orde is. In deze blog gaan wij wat verder in op de inhoud van uw website. De juiste content is namelijk hét geheime wapen om bovenaan in Google te komen. Als u echt bovenaan in Google wilt komen, zult u de concurrentie op een eerlijke manier moeten verslaan, dit is voor elkaar te krijgen door goede content. Door inhoud te plaatsen op uw website die voor de gebruiker interessant is en door Google als een autoriteit wordt gezien!

In vaktermen noemen we deze interessante content ook wel linkable content, oftewel: inhoud waar mensen naar refereren en linken. Zo is het u duidelijk dat ik, Henri Verhagen, deze blog heb geschreven en zou het kunnen voorkomen dat u deze blog deelt binnen uw social media, omdat u (hopelijk!) de inhoud interessant en relevant vindt. Deze linkable content is eenvoudig te verspreiden door de inzet van een blog. Maar naast de autoriteit van de website en de Pagerank, houdt Google tegenwoordig ook veel rekening met de Author Rank. Hierin wordt het belang en de waarde van de auteurs van een bericht gemeten. Dit betekent dat alle blogs die ik verspreid, worden geplaatst en gekoppeld aan mijn Google Plus profiel. In de zoekresultaten staat er daarom meestal een kleine pasfoto van mij bij het zoekresultaat. Op het moment dat deze artikelen via mijn Google Plus worden verspreidt en mijn netwerk garant staat voor veel interacties, zal de waarde van deze blog ook stijgen en de waarde van de blog zal ook de indexering van mijn website beïnvloeden. Voor producten en diensten is deze waardering niet heel erg belangrijk, maar voor reviews is Google Plus een ideaal middel. Google Plus is relatief nieuw en wordt steeds belangrijker.

Goede inhoud is belangrijk om bovenaan in Google te komen, maar ook de gebruikerservaringen worden steeds belangrijker. De interacties op de social media en de verwijzingen die vanuit de social media naar de blogs gaan tellen hierin een belangrijke rol. Een goede tip om deze goede content te krijgen, is bijvoorbeeld het werken vanuit een SWOT analyse (analyse van sterke punten, zwakke punten, kansen en bedreigingen). Zo dient u zich op uw website goed te presenteren door goed aan te geven wie u bent, wat u doet, waarin u zich onderscheidt en wie de doelgroep is. Als dit duidelijk naar voren komt uit de website zal dit de ranking in Google beïnvloeden en zal ook het conversieratio van de website fors hoger uitkomen! Een veel gebruikt begrip binnen deze optimalisatie is content marketing.

Content marketing is een methode om door middel van interessante content meer bezoekers naar de website te trekken en deze vervolgens te converteren tot klanten. Die content kan gepresenteerd worden in de vorm van een blog, productinformatie, video of afbeelding. Zo kan bijvoorbeeld een tegelbedrijf zich onderscheiden door te bloggen over de voordelen van tegels in vergelijking tot vloerbedekking, of door tips te geven over het onderhouden van de tegels. Zo valt de content marketing voor iedere branche afzonderlijk en uniek in te vullen, maar blijft het doel hetzelfde. Daarbij kan men gebruik maken van snippets. Dit zijn tips om Google je website beter te laten begrijpen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld specifieke gegevens voor een evenement, Google Places etc.

Wilt u bovenaan in Google komen, maar weet u nu niet wat de beste te zetten stappen zijn? Wij helpen u graag even op weg.

  1. Voer een zoekwoorden onderzoek uit.
  2. Zoek uit of de website content aansluit op de juiste keywords.
  3. Pas vervolgens de website aan:
    1. Techniek
    2. Content
    3. Autoriteit

Wij helpen u graag op weg en vertellen u graag meer over de optimalisatie van uw website en wat SEO voor uw business kan betekenen. Interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem gerust eens contact met ons.