Bij internet marketing bureau HV Media krijgen wij steeds vaker de vraag of wij ook Facebook campagnes kunnen inrichten. Uiteraard behoort dit tot één van de diensten. Echter wordt ook vaak onze hulp ingeroepen bij het corrigeren en controleren van Facebook campagnes. Bij HV Media geven wij u graag de volgende vier tips om een uiterst succesvolle Facebook campagne op te stellen.

Momenteel heeft Facebook 9,2 miljoen actieve gebruikers. Het is dus zo goed als zeker dat ook jouw doelgroep zich op Facebook bevindt. Als je als bedrijf dus geen gebruik maakt van dit medium is dit dus een gemiste kans. Echter alleen “op Facebook zitten” is anno 2015 echt niet meer voldoende. Onderzoeken wijzen uit dat slechts 6% van jouw likes ook daadwerkelijk jouw geplaatste berichten ziet.

Men hoeft geen wiskunde gestuurd te hebben om dus te concluderen dat je dus veel fans/likes nodig hebt om jouw berichten goed onder de aandacht te brengen. Maar hoe zorgen wij er nu voor dat jouw bericht goed zichtbaar wordt op Facebook? Op het kantoor van HV Media zeggen we vaak “er leiden meer wegen naar Rome”, dit gaat ook zeker op voor een succesvolle Facebook campagne. Om meer fans aan te trekken, een hoger scoringspercentage te behalen en meer leads uit de social media te halen, hanteren wij de volgende eenvoudige stappen:

Stap 1: Entertainment

Het is erg belangrijk om jouw Facebook pagina een mooie uitstraling te geven. Door niet alleen saaie updates te plaatsen, maar juist creatieve berichten te plaatsen bijvoorbeeld. Zo is het bijvoorbeeld erg handig om een spelelement toe te voegen op de Facebook pagina’s. Op deze manier kun je mensen enthousiasmeren en meer betrekken bij jouw bedrijf. Deze spelelementen zijn meer dan alleen like/share/win acties, hierbij kun je ook denken aan puzzels, het rad van fortuin of memories spelletjes. De aandacht wordt door het spelelement versterkt en daarbij wordt ook de drempel verlaagt om in contact te komen met jouw bedrijf.

Stap 2: Plannen

De quote “vooruitzien is regeren” komt ook vaak voorbij op het kantoor van HV Media, ook dit is van toepassing op een sterke Facebook campagne. Uit verschillende onderzoeken kan opgemaakt worden wanneer jouw doelgroep het meeste actief is op Facebook. Zo blijkt uit onderzoek dat vaak mensen in de avonduren op Facebook zitten, terwijl de meeste berichten overdag geplaatst worden. Probeer hier op in te spelen door uw Facebook berichten vooraf goed in te plannen.

Stap 3: Content is king

Regelmatig wordt er onderzoek gedaan naar hoevaak men geconfronteerd wordt met een reclame-uiting. Uit onderzoek is gebleken dat men gemiddeld 377 reclame uitingen per dag voorgeschoteld krijgt. Om als bedrijf op te vallen en te blijven hangen wij uw doelgroep is het dus belangrijk om indruk te maken. Oftewel: content is king! Uit onderzoeken is gebleken dat beeld meer blijft hangen dan alleen tekst. Ook ludieke en humoristische content blijft eerder bij de doelgroep hangen, daarnaast vergroot deze content dat uw bericht gedeeld wordt op de social media.

Stap 4: Adverteer

Nadat uw Facebook pagina voldoende entertainment waarde heeft, uw berichten inhoudelijk op orde zijn en u ook goed gekeken hebt wanneer deze berichten het beste passen, is het verstandig om de voordelen van Facebook Advertising in te zetten. Facebook Advertising biedt uitstekende mogelijkheden om direct uw doelgroep aan te spreken, echter is het dan wel van belang dat u uitermate goed weet wie je doelgroep is. Via Facebook Advertising is het mogelijk om diverse aspecten uit de doelgroep te segmenteren, denk hierbij aan leeftijd, geslacht, interesse of locatie. Met de juiste configuratie is het zelfs mogelijk om jouw doelgroep op basis van de interesse-profielen te segmenteren.

Meer weten over Facebook campagnes?

Wilt u meer weten over de voordelen van Facebook campagnes? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op via 0416 531034 of stuur mij een e-mail: henri@hvmedia.nl.