MeerkatSinds enkele weken verovert Meerkat de wereld. Meerkat is inmiddels dé social media hit van dit moment. Maar kent u de mogelijkheden van Meerkat al? En wat kan Meerkat voor uw bedrijf betekenen? Graag introduceren wij aan u: Meerkat!

Wat is Meerkat?

Meerkat biedt de mogelijkheid om video’s te delen via Twitter. Echter zijn dit geen video’s zoals we deze van YouTube kennen, maar geven deze beelden een live verbinding met de betreffende gebruiken. Zo kunt u dus via Meerkat uw eigen livestream opstarten! Een livestream op zich is niet nieuw in de online markt. Diensten als Ustream bestaan al jaren, toch is het maken van een live video verbinding nooit doorgebroken bij het publiek. De nieuwe trend Meerkat lijkt echter wel behoorlijk populair te gaan worden! Maar waarom omarmt men Meerkat wel en andere alternatieven niet? Het succes van Meerkat is echter eenvoudig te verklaren. De laatste jaren is de voorziening van mobiele data steeds beter geworden. Dit maakt livestreaming een stuk eenvoudiger. Daarnaast wordt er fors geïnvesteerd in video en lijkt YouTube het nieuwe tv kijken te worden, in ieder geval onder de jeugd!

Sterke ambassadeurs

Meerkat kan inmiddels al rekenen op diverse sterke ambassadeurs. Celebrities als Afrojack, Snoop Dogg en Jimmy Fallon maken al gretig gebruik van Meerkat. Het gebruiken van Meerkat heeft zelfs al een eigen werkwoord, “Meerkating”. Artiesten gebruiken Meerkat door bijvoorbeeld livestreams te maken van repetities.

Inmiddels wordt de waarde van de Meerkat app geschat op 40 miljoen. Twee dagen geleden kende Meerkat 300.000 gebruikers, maar de opmars is zo groot dat dit aantal al ruim verdubbeld kan zijn.

Meerkat en privacy

Critici hebben zich inmiddels al uitgelaten over de toepassingen van Meerkat. Meerkat maakt het mogelijk om in een zeer korte tijd video’s direct live te verspreiden. Voor het meerendeel zal het gaan om onschuldige video’s, maar dit kan dus ook negatief uitpakken. Ook wordt er kritisch gesproken over het gebruik van Meerkat bij bijvoorbeeld concerten, voetbalwedstrijden en films. Zo is het nog onbekend hoe dat namelijk zit met de auteursrechten en privacy.

Is Meerkat interessant voor u?

Ondanks de kritische geluiden gaat Meerkat als een speer. Binnen enkele dagen is Meerkat uitgegroeid tot dé grote social media hit van 2015! Maar wat kunt u met Meerkat? Meerkat biedt voor u de mogelijkheid om direct een video live te delen. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn bij lezingen, trainingen en workshops. Maar ook is deze methode ideaal voor bijvoorbeeld productpresentaties of beurzen. Een ieder die niet bij dit evenement kan zijn, kan zo vanaf afstand toch alles mee krijgen. Er zijn ook al voorbeelden bekend uit Amerika waarbij studenten het gebruiken om de colleges live via internet uit te zenden, zodat zo de afwezige studenten toch de colleges kunnen volgen.

Interessant of niet, Meerkat is een hit! Benieuwd naar wat u met deze nieuwe social media ontwikkelingen kunt doen? Wij helpen u graag op weg!