Als het gaat om het maken van website teksten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw inhoud opvalt en de aandacht trekt van uw bezoekers. Of het nu gaat over een informatieve blog, een over ons pagina of een commerciele e-commerce pagina: u wilt dat uw content bij de websitebezoekers blijft hangen en aanzet tot actie. Hier zijn 12 tips om u te helpen de perfecte websiteteksten te maken.

Let op de intentie van uw websitebezoekers

Zorg ervoor dat uw inhoud overeenkomt met de intentie van de gebruiker. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat uw inhoud overeenkomt met wat de gebruiker zoekt. Dit betekent dat u zich moet richten op de intentie van de gebruiker en ervoor moet zorgen dat uw inhoud relevant is voor hun behoeften. Als mensen op zoek zijn naar “prijzen” of “kosten”, geef dan ook deze informatie en probeer uw websitebezoekers niet te misleiden met een dooddoener dat ze voor prijzen een offerte kunnen aanvragen. De beleving van uw websitebezoekers zal negatief zijn na het bezoek aan uw website.

Werk met interne links, afbeeldingen en opsommingstekens

Het toevoegen van interne links, afbeeldingen en opsommingstekens kan uw inhoud gemakkelijker leesbaar en begrijpelijker maken. Interne links kunnen uw bezoekers helpen om andere relevante pagina’s op uw website te vinden, terwijl afbeeldingen en opsommingstekens kunnen helpen om de inhoud een stuk overzichtelijker te maken.

Schrijf niet voor Google

Deze tip verwacht u wellicht niet van een SEO specialist, maar schrijf voor uw potentiële klant/websitebezoeker en niet voor Google. Hoewel het natuurlijk belangrijk is om zoekwoorden op te nemen in uw inhoud, is het nog belangrijker om te schrijven voor uw bezoekers en potentiële klanten. Dit betekent dat uw inhoud moet gericht zijn op het oplossen van hun problemen en het beantwoorden van hun vragen. Als u waardevolle inhoud biedt die gericht is op uw publiek, zullen zowel uw bezoekers als Google uw website waarderen.

Controleer de kwaliteit

De kwaliteit van uw inhoud is cruciaal voor het succes van uw website. Zorg ervoor dat uw inhoud goed geschreven is en vrij is van fouten. Controleer of de informatie die u verstrekt accuraat is en voeg indien nodig bronnen toe. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw inhoud up-to-date is en regelmatig wordt bijgewerkt.

Korte antwoorden op vragen

Probeer antwoorden eenvoudig en duidelijk te beantwoorden. Als u inhoud maakt die de vragen van uw bezoekers beantwoordt, zullen zij uw website waarderen en zullen ze sneller geneigd zijn om terug te keren. Probeer uw antwoorden duidelijk en beknopt te houden, zodat uw bezoekers gemakkelijk de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Dit zal ook helpen om uw inhoud beter te laten ranken in zoekmachines zoals Google.

Werk met een structuur

Gebruik een duidelijke en overzichtelijke structuur. Een duidelijke en overzichtelijke structuur is belangrijk om uw bezoekers te helpen bij het vinden van de informatie die ze zoeken. Gebruik duidelijke koppen en subkoppen om uw inhoud te organiseren en gebruik opsommingstekens om uw belangrijkste punten aan bod te laten komen. Bij de start van de websitetekst, is het dus al goed om de structuur vast te stellen.

Schrijf een sterke pakkende titel.

De titel is vaak het eerste wat mensen zien als ze uw website bezoeken. Het is dus belangrijk dat het direct hun aandacht trekt en hen nieuwsgierig maakt naar wat er nog meer op de pagina te vinden is. Zorg ervoor dat de titel kort en krachtig is en een samenvatting geeft van de inhoud die volgt. Gebruik sterke woorden en werk met actieve zinsdelen om de aandacht van de lezer te trekken.

Voorkom ‘keyword stuffing’.

Hoewel zoekwoorden belangrijk zijn voor SEO, is het belangrijk om ze op een natuurlijke manier in uw tekst te verwerken. Het overmatig gebruik van zoekwoorden, ook wel ‘keyword stuffing’ genoemd, kan leiden tot een slechte leeservaring voor de gebruiker en kan zelfs leiden tot een straf van Google. Houd uw inhoud natuurlijk en relevant voor uw publiek en gebruik zoekwoorden alleen wanneer ze passen bij de inhoud.

Voeg subkoppen toe aan de content.

Subkoppen kunnen helpen om uw inhoud gemakkelijker te scannen en te begrijpen voor de lezer. Gebruik ze om de inhoud in secties te verdelen en de belangrijkste punten te benadrukken. Het gebruik van subkoppen kan ook helpen bij de SEO, omdat zoekmachines de inhoud gemakkelijker kunnen crawlen en begrijpen.

Maak uw tekst mobielvriendelijk.

Met het toenemende gebruik van mobiele apparaten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website teksten goed werken op verschillende schermformaten. Zorg ervoor dat uw inhoud gemakkelijk te lezen en te begrijpen is op mobiele apparaten. Dit kan helpen om uw website toegankelijk te maken voor een breder publiek en om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google.

Wees beter dan de rest

Het is belangrijk om te onthouden dat u concurreert met andere websites voor de aandacht van de gebruiker. Probeer inhoud te maken die beter is dan de inhoud op de eerste pagina van Google voor uw onderwerp. Dit kan betekenen dat u dieper in het onderwerp duikt, meer relevante informatie biedt of een andere invalshoek kiest. Door unieke en waardevolle inhoud te bieden, kunt u uw website onderscheiden en meer verkeer aantrekken.

Gebruik Jip en Janneke-taal

Gebruik duidelijke en eenvoudige taal om uw boodschap over te brengen. Vermijd jargon en vaktermen, tenzij u er zeker van bent dat uw doelgroep ze begrijpt. Gebruik actieve zinnen en vermijd passieve zinnen om uw teksten levendiger te maken. Beeldende taal kan uw teksten tot leven brengen en uw doelgroep helpen zich voor te stellen wat u aanbiedt. Gebruik metaforen en vergelijkingen en analogieën om uw boodschap te versterken. Op deze manier zorgt u er voor dat elke website bezoeker uw websiteteksten ook begrijpt.