Stel: u heeft een profiel op Facebook en Twitter, maar u krijgt het maar niet voor elkaar om uw doelgroep naar uw social media te betrekken. In dit geval is het allereerst belangrijk om goed de doelgroep te definiëren, want tot in hoeverre gebruikt uw doelgroep de social media?

Doelgroep segmentatie
Om succesvol te beginnen met het inrichten van uw social media marketing, dient u zich goed in te lezen in uw doelgroep. Op wie richt u zich met uw website? Richt u zich op senioren of richt u zich op jongeren? Wanneer u zich richt op jongeren, is het van belang om daar met het invullen van de content van de social media rekening mee te houden.

Verspreiding van social media
Maar hoe krijgt u nu meer volgers op Twitter en meer likes op Facebook? Probeer allereerst de brug te maken tussen uw fysieke gebruikers en uw online gebruikers. Dit kunt u doen door te werken met traditionele media om uw social media kanalen te promoten. Hierbij kunt u denken aan het vermelden van uw social media kanalen op uw visitekaartje, briefpapier, e-mailhandtekening en website. Op deze manier trekt u uw doelgroep sneller richting uw social media kanalen.

Vormgeving social media
Wanneer uw doelgroep zich op uw social media kanalen bevinden is het erg belangrijk dat zij zich er thuis voelen en zich u erin herkennen. Dit kunt u doen door uw huisstijl toe te passen in de kanalen. Tegenwoordig bieden Twitter en Facebook geweldige mogelijkheden om de kanalen zodanig te stylen dat ze exact binnen uw huisstijl vallen. Zorg ervoor dat uw social media er net zo netjes uit ziet als een brochure!

Linkable content
Wanneer u uw bezoekers hebt op uw social media, moet er een band gemaakt worden richting de doelgroep. Deze band wordt er gemaakt door de inhoud, door content te publiceren welke exact aansluit op de doelgroep van uw social media. Door grappige video’s, mooie foto’s en goede artikelen! Als uw doelgroep deze content ziet en het interessant genoeg vindt om het te delen met zijn doelgroep, spreken we over linkable content.

Social media acties
Door het opzetten van social media campagnes en acties kunt u uw doelgroep triggeren om uw pagina te liken. Hierbij kunt u denken aan de welbekende “Like, Share & Win” acties. Origineel zijn ze niet, maar werken doen ze nog steeds! Zorg er echter wel voor dat uw social media campagne aansluit op het profiel van uw doelgroep!

Likes of volgers kopen?
Tot slot een laatste tip van huishoudelijke aard. Bij ons komt vaak de vraag binnen hoe we staan tegenover het kopen van likes of volgers. Wij adviseren om hier geen gebruik van te maken. Want als u een Facebook pagina heeft met 600 likes maar totaal geen interactie, wie houdt dan wie voor de gek? Social media werkt als er interactie is en deze interactie zal er nooit komen met gekochte Facebook likes van niet bestaande personen. Daarbij gaan er geruchten in de online marketingwereld dat Google valse likes en volgers op de social media zou afstraffen, maar hier is geen definitieve bevestiging op gekomen vanuit Google.

Wilt u dat wij ook eens uw organisatie grondig onder de loep nemen? Dat wij eens kijken wat social media marketing voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op.