Elke ondernemer heeft de vraag wel eens gesteld: hoe kom ik bovenaan in Google? Je hebt een website die er prachtig uit ziet en van alle mogelijke functionaliteiten voorzien is, maar die prachtige website levert niet echt winst op. Een website hebben is één. Een website hebben die omzet en winst genereert is twee! Een belangrijke stap om van uw website een omzetgenerator te maken, is het positief beïnvloeden van de zoekmachines. Maar hoe wordt uw website bevriend met Google? Oftewel: hoe komt u bovenaan in Google?

HV Media is specialist op het gebied van zoekmachine optimalisatie, oftewel: er voor zorgen dat websites bovenaan in Google komen. Bedrijven die zelf te druk zijn met waar ze goed in zijn (ondernemen), komen vaak niet toe aan de optimalisatie van de website. Daarom is het aan te raden om de optimalisatie van de website uit te besteden aan een partij die weet van de hoed en de rand op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Wij zijn specialist in het juist positioneren van uw website, om zo bovenaan in Google te komen. Wellicht denkt u nu:“Maar wat gaat dat weer kosten? Bovenaan in Google komen?”. Voor een goede optimalisatie is geen groot budget nodig, zo werken wij ook aan de vindbaarheid van websites voor diverse eenmanszaken.

Om waardering vanuit Google te krijgen, is het belangrijk om de criteria en richtlijnen van Google te kennen. Google beoordeelt alle websites op basis van drie hoofdpeilers. Techniek, content en populariteit. Regelmatig brengt Google een bezoekje op uw website om deze peilers te controleren en te waarderen. Voldoe je aan de richtlijnen en peilers, dan zal Google de website belonen. Maar wanneer Google merkt dat er niets met de peilers gedaan wordt of er valse trucs worden uitgehaald, zal dit snel te merken zijn in de resultaten.

Technische criteria
Als een bedrijf kenbaar maakt bovenaan in Google te willen komen, beginnen wij allereerst met een uitgebreide website check. Deze website check bestaat uit een grondige technische analyse. Wanneer de website is opgebouwd in bijvoorbeeld WordPress, kunnen wij de aanpassingen direct doorvoeren om de website conform de criteria in te stellen, in andere gevallen zullen wij een adviesrapport schrijven richting de websitebouwers. Daarnaast kunnen wij ook websites maken, om er van verzekerd te zijn dat uw website volledig conform de criteria van Google is.

Content
Naast de technische criteria die Google heeft gesteld, is ook de inhoud erg belangrijk. Hiervoor beginnen wij allereerst met een uitgebreide zoekwoorden analyse. In dit onderzoek wordt er gekeken naar zoekwoorden die uw doelgroep gebruikt. Door wie wilt u gevonden worden? Welke zoekwoorden gebruikt de concurrent? Op basis van deze vragen komen wij tot een uitgebreide zoekwoorden onderzoek waarin wij naast de zoekwoorden ook een inschatting geven van het maandelijkse zoekvolume (hoe vaak er per maand op de zoekterm wordt gezocht). De geselecteerde zoekwoorden zijn vervolgens de fundering van uw website. Deze zoekwoorden laten wij overal terug komen, in bestaande en nieuwe pagina’s. Hoe specifieker een zoekwoord is, des te sneller er resultaat geboekt kan worden. Wij kunnen u adviseren over goede zoekwoorden via onze gratis website analyse.

Populaire website
Tenslotte blijft de populariteit van de website een heel belangrijk criterium voor de vindbaarheid in de zoekmachines. Wanneer u bovenaan in Google wilt komen, is het belangrijk dat er veel mensen naar uw website verwijzen. Men noemt dit ook wel linkbuilding, wanneer Google echter het idee heeft dat deze links spammatig worden toegevoegd of worden gekocht, straft Google dit gedrag drastisch af. Maar het interactief aanwezig zijn op social media, fora en blogs is een natuurlijke en goede manier van linkbuilding. Op basis hiervan wordt uw website een autoriteit.

Oké, ik wil bovenaan in Google en nu?
Hopelijk hebben we je met dit artikel op weg geholpen in het doolhof van zoekmachine optimalisatie. Ben je toe aan een volgende stap en wil je weten wat zoekmachine optimalisatie voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem eens vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen je graag over de mogelijkheden.