Waar bent u naar op zoek? Zoekt u een internet marketing bureau dat u kan helpen om bovenaan in Google te komen, of wilt u vooral meer conversie op uw website door middel van een gedegen online strategie? Wellicht denkt u nu: dat is toch gelijk aan elkaar? Steeds meer internet marketing bureaus adviseren om uw bedrijf te optimaliseren voor Google, vaak met veel misstanden. In deze blog staan we stil bij het verschil van een gedegen online strategie en het bovenaan in Google komen.

Bovenaan in Google komen

Hoe vaak ziet u het niet op internet voorbij komen. Zorg dat u bovenaan in Google komt, want dit zou resulteren in meer omzet! Uiteraard delen wij als internet marketing bureau die mening. Als u met uw website bovenaan in Google staat, zorgt dit uiteraard voor meer bezoekers. Wanneer uw website ook goed is opgebouwd, zal dit dus ook resulteren in meer omzet. Maar wat doet u als u op een website komt met lange teksten met een overvloed aan zoekwoorden? Wat doet u als u op een website komt die toch niet het antwoord geeft op uw vragen? Precies: u klikt de website weg en zoekt een ander/beter alternatief. Steeds meer bedrijven beperken zich bij internet marketing puur op de posities in Google. Maar betaalt u de huur van uw posities in Google? Uiteindelijk gaat het er dus niet alleen om dat u bovenaan in Google komt, maar dat dit ook daadwerkelijk resulteert in meer omzet (of nog liever: winst!). Steeds meer bedrijven werken puur alleen aan de vindbaar. Ze schermen met behaalde resultaten in Google. Dit doen zij door aanpassingen aan uw website, met enkel het oog op de richtlijnen van Google. Hiermee houden zij totaal niet meer de verwachtingen en de wensen van de bezoeker in gedachten. Dit met als resultaat dat Google uw website zal waarderen, maar uw website bezoeker zich niet thuis zal voelen op uw website.

Een gedegen online strategie

Maar hoe werkt dat dan met een online strategie? Bij een online strategie gaat men terug naar de beginselen van marketing. Wat zijn uw doelstellingen? Waar liggen uw kansen? Wat maakt u sterker dan uw concurrentie? Waarom zou men voor u moeten kiezen en niet voor uw concurrent? Op basis van deze aspecten wordt een online strategie samengesteld, waarin uiteraard ook het bovenaan in Google komen een grote rol speelt. Maar naast het Google optimaliseren, wordt er ook gewerkt aan uw social media marketing, e-mailmarketing, conversie optimalisatie of helpen met de installatie van een lead generation software. Alle aanpassingen worden niet alleen gedaan vanuit het uitgangspunt om te voldoen aan Google’s wensen, maar worden gedaan om zoveel mogelijke relevante informatie aan te bieden aan de bezoeker.

Aangezien Google relevante informatie en kwaliteit waardeert, zult u op deze manier ook stijgen in de zoekresultaten van Google. Echter gaat een online strategie verder dan alleen het optimaliseren van wat zoekwoorden. Wij verkopen niet alleen Google posities, wij verkopen een volwaardige online strategie. Wij denken graag met u mee hoe wij er voor kunnen zorgen dat uw website een winstgenerator voor uw bedrijf gaat worden. Op basis van uw doelstellingen, kijken wij naar de te maken stappen om deze te bereiken.

Benieuwd naar hoe wij uw online doelstellingen kunnen verwezenlijken? Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek informeren wij u graag over de online mogelijkheden voor uw bedrijf. Stuur hiervoor een e-mail naar info@hvmedia.nl of bel 0416 531034.