Googelen, het woord is inmiddels ingeburgerd in de Nederlandse spelling. Heeft u zelf ook al eens lopen googelen op uw eigen product of dienst? Heeft u ook wel eens gezocht op uw eigen product of dienst met een plaatsnaam er achter? Komt u ook elke keer uw concurrent tegen? Dat is best wel vervelend en een gemiste kans. Met een aantal wijzigingen binnen uw website kan ook jouw bedrijf beter gevonden worden door de zoekmachines.

Fenomenen als het Telefoonboek en de Gouden Gids zijn al jaren aan het uitsterven.Wie nu een bedrijf of dienst zoekt, tikt het in bij Google. Daarom is het ook geen wonder waarom steeds meer bedrijven informeren naar de mogelijkheden rondom SEO. SEO is een afkorting voor Search Engine Optimisation, oftewel: bovenaan in Google komen! Uit onderzoek van de branchevereniging voor dialoogmarketing blijkt dat de budgetten voor SEO dit jaar met 20 tot 30 procent hoger zullen zijn in vergelijking tot 2012, ondanks tijden van economische crisis.

De meeste bedrijven die op dit moment bezig zijn met internet marketing besteden maandelijks 500 euro aan SEO. Vaak gaan deze SEO activiteiten gepaard met het gebruik van Google Ads, het adverteerprogramma van Google om betaald bovenaan in Google te komen. Echter zijn de kosten voor Google Ads aanzienlijk hoog en het rendement laag, een typisch verschil van adverteren en investeren. Daarbij is opvallend dat activiteiten rondom adverteren in Google (Google Ads) eerder worden uitbesteedt dan het uitvoeren van SEO. Meer dan de helft van de adverteerders beheert de campagnes van Google Ads zelf, terwijl maarliefst 80 procent zelf de SEO uitvoert op zijn of haar website(s). Maar is dat wel verstandig om zelf de SEO uit te voeren? Is het wel verstandig om maandelijks een fors budget te gebruiken voor Google Ads? Wordt het niet eens tijd voor een investering in de langere termijn?

Uiteraard is het in het voordeel als u het bovenaan in Google komen overlaat aan een internet marketing bureau. Maar bovenal is het van groot belang voor de bedrijven die bovenaan in Google willen komen, dit aangezien de technische kant achter het optimaliseren van websites zodanig specialistisch is geworden dat het beter uitgevoerd kan worden door een professional. Want bovenaan in Google komen met slimme metatags en de handige trucjes zijn inmiddels voltooid verleden tijd. Zoekmachine marketing is anno 2013 serieuze business, een vak apart!

HV Media helpt u graag met dit vak. Interesse om tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek eens te bekijken wat HV Media voor u kan betekenen? De koffie staat altijd klaar voor een vrijblijvend gesprek.