De tijd dat we zomaar een nieuwsbrief konden maken en deze zomaar willekeurig de wereld rond konden sturen is inmiddels voltooid verleden tijd. De markt is veranderd en de wetten waar e-mailmarketing mee te maken heeft wordt steeds pittiger. De wetten worden steeds strengen, de online media wordt steeds volwassener en de tijd dat je dus met een flinke lijst e-mailadressen succesvol kon worden is voorbij.

De overheid heeft steeds strengere wetten, hierdoor lijkt de markt voor e-mailmarketing doodgeslagen. Tegenwoordig mogen we niet zomaar een nieuwsbrief meer versturen. Hierdoor loopt men de latente kopers mis. Maar betekent dat dat e-mailmarketing niet meer van deze tijd is en niet meer scoort? In tegendeel!

Het verschil is alleen dat het niet langer alleen gaat om e-mailmarketing. Tegenwoordig biedt online marketing een behoorlijke groep aan marketingtools die ingezet kunnen worden om uw doelstelling te behalen. Het is de kunst om hier de juiste selectie in te maken en deze juist in te zetten. Social media marketing, bovenaan in Google komen, Ads campagnes, een conversie optimalisatie en natuurlijk e-mailmarketing: het gaat om de totale marketingmix die in orde moet zijn om tegenwoordig succesvol te zijn. In vaktermen noemen ze deze marketingmix ook wel een multichannelaanpak.

Maar met het werken van alle marketingtools die de huidige tijd ons biedt, is het verstandig om overal naar te kijken met het oog op de ROI, rendement on investment (rendement op investering). Meten is weten is de belangrijkste aanpak. Veel ondernemers vergeten dat en twitteren erop los, zonder inzichtelijk te hebben wat ze er mee bereiken. Of de Ads campagnes die nooit geanalyseerd worden, maar maandelijks een forse investering vereisen.

Bij veel bedrijven wordt er nog niet nagedacht over de marketingtools van deze tijd. Zij huren peperdure consultants in en vergeten iemand in te schakelen voor een goed online marketing advies. Het gevolg hiervan is dat zij toch mee willen in de social media en markt, om deze rede zijn er wat stagiaires die Google advertenties gaan inkopen of zelf een nieuwsbrief in elkaar zet. Nog steeds verbaas ik mij erover dat de budgetten voor internet marketing strategieën nog steeds minimaal zijn in vergelijking tot de budgetten voor de traditionele marketing. Terwijl uw doelgroep zich inmiddels toch echt heeft verplaatst naar online.

Tegenwoordig is het als internet marketing bureau geen kunst meer om een goede e-mailmarketing tool in huis te hebben, deze zijn op iedere hoek van de straat verkrijgbaar. De meerwaarde van HV Media zit hem in de effectieve inzet van de marketingtools. De inzet zodanig optimaliseren, zodat het (snel) rendement oplevert. Door een simpele split-runtest kun je misschien wel veertig procent van je omzet verhogen!

Bent u niet eens toe aan een vrijblijvend verkennend gesprek wat een goede online marketing strategie voor u kan betekenen? Ziet u door al die marketingtools ook het bos niet meer? Wij adviseren u graag over de juiste inzet van die vele moderne online marketingtools!