Je herkent het vast wel, je hebt een Facebookpagina en een Twitteraccount. Zo nu en dan plaats je berichten, maar ze slaan maar niet aan. De berichten zijn het allemaal net niet en de likes, shares en retweets blijven uit. Graag geef ik u wat tips en trucs voor ‘perfecte’ social media berichten! Ieder social media platform heeft zijn eigen regels, daarom is de eerste tip: koppel uw social media niet aan elkaar!

Zorg voor unieke content op alle diverse social media platformen, om zo aan alle criteria van de social media platformen te voldoen. We hebben per social media platform de do’s en don’ts eens op een rijtje gezet.

Facebook

Social media heeft zijn populariteit te danken aan de interactie met het publiek. Geen eenrichtingsverkeer, maar binnen no-time respons krijgen. Probeer dus berichten te krijgen waar een reactie op volgt. Daarnaast is het belangrijk om positief te blijven, ook wanneer andere negatief reageren. Probeer altijd netjes, correct en positief online te reageren. Ook biedt het grootste social netwerk van dit moment de mogelijkheid om afbeeldingen en video’s te publiceren, maak hier ook gebruik van! Uit diverse studies en onderzoeken is gebleken dat Facebook berichten met een foto/afbeelding beter worden gelezen. Maar naast dat uw berichten op de social media gelezen worden, wilt u meer call-to-action. Zorg daarom voor een link richting uw website of webshop, zo ondersteunt uw social media uw website.

Facebook tips
 • Altijd positief blijven (ook wanneer anderen negatief reageren)
 • Plaats berichten altijd met iets visueels (afbeeldingen/video’s)
 • Zorg voor call-to-action, een link naar uw website?

Twitter

Twitter is het populairste microblognetwerk. Het is de kunst om uw bericht zo kort mogelijk te houden, binnen 140 tekens moet uw boodschap vertelt zijn. Het is dus niet verstandig om Facebook te koppelen aan uw Twitter account, aangezien dan grote delen van uw Twitter updates worden afgekapt. Daarnaast is Twitter een social media waar snel en veel reacties op komen. Zorg ervoor dat er dus tijdig een antwoord gegeven worden op gestelde vragen. Het is dus belangrijk om uw Twitter account goed in de gaten te houden, een aanrader hiervoor is het gebruik van de Twitter app op uw smartphone. Ook kunnen uw volgers uw berichten retweeten, wanneer dit gebeurd is het raadzaam hen hiervoor te bedanken. Zo geef je hen waardering hiervoor en zorgt dit voor een betere relatie met uw volgers. Wilt u meer volgers op uw Twitter account? Maak dan gebruik van hashtags (#). Als mensen zo bijvoorbeeld zoeken op #socialmediamarketing komen zij sneller bij mij terecht en krijgen zij alle tweets die betrekking heeft op dat opmerking. Beperk echter wel het gebruik van hashtags!

Twitter tips
 • Koppel Facebook niet aan uw Twitter account.
 • Tweets zijn kort maar krachtig!
 • Reageer snel op vragen via Twitter
 • Houdt uw Twitter account goed in de gaten.
 • Bedank volgers voor een retweet
 • Gebruik hashtags (#) voor meer relevante volgers.

Pinterest

Pinterest is nog niet het bekendste social media netwerk, maar kan wel een grote rol spelen binnen uw bedrijf. Pinterest is een visueel prikbord waar men verhalen kan vertellen. Maar het is niet verstandig om zomaar in het wilde weg te gaan pinnen. Uit onderzoek is gebleken dat afbeeldingen en foto’s waar geen gezichten op staan vaker gerepinned worden, dan content met een gezicht. De kleuren rood en oranje blijken ook goed te werken onder Pinterest-gebruikers, gebruik dus niet alleen felle kleuren, maar ook lichte kleuren. Pinterest is een ideaal social netwerk, wanneer u veel beeldmateriaal hebt.

Pinterest tips
 • Gebruik Pinterest als visueel prikbord
 • Gebruik niet alleen felle kleuren
 • Let op met wat u pint
 • Afbeeldingen zonder gezichten scoren het beste.

Google Plus

Op dit moment krijgt het social netwerk van Google nog niet echt voet aan de grond in Nederland, maar toch is het een social netwerk dat we zeker niet mogen onderschatten. Google Plus kan in de toekomst nog wel eens een hele grote rol gaan krijgen in ons bestaan, zo kan het een rol gaan spelen binnen zoekmachine optimalisatie. De geruchten gaan dat we op basis van het gebruik van Google Plus zometeen hoger in Google kunnen komen. Op dit moment heeft Google Plus al een plaats gekregen binnen de zoekmachine resultaten. Wanneer u het auteurschap gebruikt binnen Google Plus, komt uw profielfoto te staan bij alle blogs en websites in de zoekresultaten. Wanneer u nu uw materiaal en content plaatst met hashtags (#) zal uw content goed vindbaar zijn bij andere gebruikers van het social netwerk. Ook bij Google Plus kunnen foto’s en afbeeldingen worden geplaatst bij posts.

Google Plus tips
 • Onderschat Google Plus niet
 • Google Plus kan de wereld van SEO veranderen
 • Gebruik hashtags (#)
 • Maak gebruik van foto’s en afbeeldingen bij uw posts
 • Koppel uw blogs/websites aan uw Google Plus

Wilt u social media advies op maat? Vraag dan eens een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en laat u verrassen wat social media voor uw bedrijf kan betekenen!