Google +Google+ werd enkele jaren geleden geïntroduceerd als hét nieuwe social media platform, maar is er anno 2015 nog wel toekomst voor Google+? Bradley Horowitz (Google-baas) zei vorige week nog dat Google+ niet dood is, maar toch krijgt het er de laatste tijd steeds meer schijn van dat Google+ van het Google toneel gaat verdwijnen. Zo verdwijnen alle links naar Google’s social netwerk. Is er nog wel een toekomst voor Google+, of gaat het social platform van Google roemloos ten onder?

Sinds deze week is het plusje bij bijvoorbeeld GMail en Google Maps verdwenen. Hiermee is de eerste snelkoppeling richting Google+ verdwenen, men kan nu alleen nog maar op het social media terecht komen als zij op de blokjes ernaast klikken. Vorige week werd nog de nieuwe dienst “Google Photos” geïntroduceerd, ook deze dienst is compleet losgekoppeld van Google+. De nieuwe dienst Google Photos is een foto archief. Echter worden deze foto’s niet openbaar geplaatst, maar kun je deze puur zelfstandig opslaan in de cloud. Dit is een heel andere visie dan bij de lancering van Google+.

Vooralsnog ontkent Google dat Google+ zal verdwijnen. Volgens een woordvoerder zijn de veranderingen doorgevoerd om de pagina verder te versimpelen. Een andere medewerker van Google gaf aan dat er dit jaar nog meer “dingen” zouden staan te gebeuren. Dit zou kunnen wijzen op een compleet nieuwe positionering van Google+.

Google+ moest de dienst worden waarmee men alle andere online diensten zou kunnen koppelen. Hiermee wilde Google direct de concurrentie aangaan met diensten als Facebook en Instagram. Ondanks echter de forse investeringen liet het publiek (wereldwijd) Google+ links liggen.

Kortom: wordt vervolgd!